
Dijital İkiz Teknolojisi Depo Masraflarınızı Nasıl Azaltır?
Dijital ikiz teknolojisi sayesinde, işletmeniz çalışmaya devam ederken deney yapmak artık mümkün.
Güncel rakamlara göre tüm dünyada işletmeler depolamaya yılda tahmini 350 milyar dolar harcıyor. E-ticaretteki patlama sayesinde, artık bir tıklamayla saatler içinde ürünleri gönderebilmek için depoları verimli tutmaya her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Günümüzde lojistiğin işletmeler için ne kadar önemli olduğunu anlamak için yalnızca Amazon’un sipariş karşılama için yaptığı yatırıma bakmanız yeterli.
Depolar, bir tedarik zincirindeki en kritik kısımdır. Depoların optimizasyonu ve verimliliği, sürekli daha da düşen kar marjlarını sürdürülebilir şekilde korumaya alabilmek için en önemli noktadır. Nakliye sırasında işleri doğru yaparsanız, e-ticaret müşterilerinin gözünde işletmeniz güvenilirlik ve verimlilik konusunda itibar sahibi olabilir. Aynı zamanda her zamankinden fazla seçenek sunarak müşterilerinizin sadakatini kazanabilirsiniz. Ama yanlış bir şey yaptığınız anda tüketicilerin e-ticaret için harcadığı paralar, rakiplerinizin eline geçecektir.
Müşterilere “Hızlı Teslimat” sözü vermek şart olduğu için depolamadaki verimliliği sağlamak hayati bir hale geldi. Ancak hızlı teslimat için sürekli yoğun tempoda çalışmak; depolama işlemlerinizin optimize edilmesini, yeni yöntemlerin test edilmesini ve denenmesini zorlaştırır. Mevcut siparişleri yetiştirmeye çalışırken aynı anda konveyör bantları için yeni bir robotik teknolojisi test etmek adına 12 saatliğine deponuzu kapatamazsınız.
Depolama ve tedarik zinciri için geliştirilen teknolojiler, işletmeler için kilit noktalar. Artık robot teknolojisinden, dönemsel stok talebini tahmin edebilen yazılımlara kadar çok sayıda yeni otomasyon çözümleri mevcut.
Dijital İkiz Teknolojisi Nasıl Çalışır?
Müşteriye süper hızlı teslimat yapabilme ihtiyacı, e-ticaret depolarının dijital ikiz teknolojisini keşfetmelerine, operasyon sahasını sanal bir ortamda çoğaltmalarına ve işlerini nasıl optimize edilebileceklerini, yeni teknolojileri nasıl kullanılabileceklerini anlamak için deneyler yapmalarına olanak tanıyor.
E-ticaret perakendecileri, bir deponun dijital ikizini oluşturarak yeni depo operasyonlarını ve ürün hareketlerini hâlihazırda devam eden düzenlerini bozmadan sanal olarak tasarlayabilir, simüle ve test edebilir. Dijital ikiz teknolojisi aynı zamanda yeni depolar açan işletmeler için de yararlı. Dijital ikiz sistemi aynı zamanda yeni otomasyon teknolojileri radara girdikçe, depodaki iş akışları üzerinde ne tür bir etki yaratabileceğinin test edileceği bir simülasyon oluşturmak için de uygulanabilir.
Dijital ikiz teknolojisi, kullanılan alanı azaltmak ve verimliliği artırmak için güçlü araçlar olabilir. Çünkü bazı durumlarda, yanlış veya uygun olmayan otomasyon tercihlerinde bulunmak çözdüğünden daha fazla sorun yaratabilir. Dijital ikizyöntemi, şirketlerin herhangi bir yatırım kararı vermeden önce yeni teknoloji ve uygulamaların nasıl etki göstereceğini görmesini sağlar.
Lider e-ticaret perakendecileri şimdiden farklı senaryoları denemek için tesislerinin dijital ikizlerini kullanıyor. İster stok saklama adreslerine erişilebilirlik için yerleşimlerini revize ediyor olsun, ister beklenmedik bir talep artışıyla nasıl başa çıkabileceğini veya yeni bir otomasyon teknolojisinin üretkenliği nasıl artırabileceğini deniyor olsun dijital ikiz yöntemi ilk tercih edilen karar destek aracıdır.
Sonuç olarak gerçek hayatın tüm dinamizmini bire bir yansıtan dijital ikiz teknolojisi, işletmelerin var olan işlerini durdurmadan optimizasyon yapmasını sağlar.
Dijital İkiz Teknolojisi İle Ne Yapabilirsiniz?
Dijital ikiz teknolojisini kullanarak mevcut deponuzda verimlilik girişimlerinden yeni depo inşasına kadar geniş bir uygulama yelpazesinde simülasyon yapabilirsiniz.
Sanal bir ortamda yeni teknolojileri ve süreçleri denemenin faydaları olsa da bazı şeylere dikkat etmeniz gerekir. İlk olarak bazı işletmeler sanal kopyalar oluşturmak için veri veya beceriden yoksun olabilir. Dijital ikizler geleneksel AutoCAD çizimleri veya Excel tablolarını kullanılarak oluşturulmaz. Bu nedenle çoğu depo, deneyimli simülasyon danışmanlarının yardımına ihtiyaç duyar. Ancak böyle bir dış kaynak kullanmanın maliyeti bile hiçbir bir ön bilgi sahibi olmadan yeni teknolojiye yatırım yapmanın risklerinden çok daha düşük olacaktır.
Dijital ikiz teknolojisi sadece bir kereliğine uygulanacak bir çözüm değildir. İşletmeler, uzun vadeli planlara, gelecekteki iş büyümesinin ve diğer faktörlerin şu anda işe yarayan şeyleri nasıl etkileyebileceğine bakmalıdır. Aynı şekilde, depo yöneticileri sürekli iyileştirmelere hazırlıklı olmalıdır. Pazar, teknoloji ve tüketici tercihleri değişmeye devam ederken bu iyileştirme ve geliştirmelerin tekrar tekrar yapılması gerekir.